|
Post by Samara Soul on Apr 8, 2010 21:10:44 GMT 3
Samara noogutas. See oli hea, et Jyrki oleks üritanud algul ise midagi kokku teha, mitte et ta oleks kohe abi paluma jooksnud. Iseseisvus meeldis tüdrukule. Kuuldes aga noormehe küsimust, naeratas ta. Ilmselgelt ta juba aimas, mida noormees tema arvamuse peale mõelda võiks.
"See on mu lemmiktund, usu või mitte," nentis ta muigega.
|
|
|
Post by Ferdinand la Coiré on Apr 8, 2010 21:15:33 GMT 3
Ferdinand võpatas, kui kuulis kellegi häält enda kõrval. Automaatselt tõmbus ta ka enda mõtetest välja, kui ta Lyrale naeratades otsa vaatas. "Vabandust," sõnas noormees. "Ma ei näinud õigupoolest su nime peal. Kuid kuna see koht oli niikuinii vaba, siis võid nüüd siin istuda." Ferdinand oli tegelikult alati istunud keskmise rea viimases pingis, kuid seal istus juba üks slytherinlane ning temaga ei hakanud Ferdinand igaks juhuks jamama.
|
|
|
Post by Fe Miyavi on Apr 8, 2010 21:17:56 GMT 3
Enda sinisekirjut salli tihedalt ümber kaela tõmmanud, jalutas Fe klassi. Ta vaatas ringi, noogutas enda majavanemale ning suundus seejärel uksepoolsesse ritta täiesti suvalisse pinki, mis asus üsna tagapool. Ta võttis asjad kotist välja ning sõrmedega üle enda kirjude juuste tõmmanud, jäi poiss tunni algust ootama.[/color]
|
|
|
Post by Jyrki Bradley Sulonen on Apr 8, 2010 21:21:29 GMT 3
Jyrki kergitas üllatunult kulme. Tavaliselt ju Gryffindorid just ei sallinud nõiajookide tundi. Samas ei olnud Samara ka tüüpiline.. Ja seda suht mitte millegi osas. "Tõesti? See on vot nüüd küll suht nagu viimane asi, mida ma vastuseks oleksin pakkunud," lausus noormees, silmadest paistmas ausus.
|
|
|
Post by Lyra Azra Beckley on Apr 8, 2010 22:11:08 GMT 3
"Usu mind. Viimased kuus aastat olen ma iga kahe nädala tagant üritanud enda initsiaale siia sisse kratsida, aga mingi teise tunni ajal ajab keegi mingi möksi lauale ja mu kunstiteos on läinud," ütles Lyra naeratusega Ferdinandile ja otsustas, et seekord ta ei hakka isegi mitte ürita enda nimetähti jäädvustada. Magamistoas voodi all olid tema ja mitme teise vanema õpilase nimed olemas küll ja sellest täitsa piisas.
|
|
|
Post by Samara Soul on Apr 9, 2010 10:47:29 GMT 3
Tüdruk lubas endale turtsatuse. "Kas seda sellepärast, et Snape on," alustas ta, vaadates ringi. Ta köhatas ning tasandas häält, "natuke karmivõitu? Noh, ma usun, et see tuleb meile ainult kasuks. Just sellepärast, et ta selline on, olengi ma üritanud saada väga heaks. Ja ma usun ka, et nõiajooke läheb elus väga palju vaja." Ta naeratas viimaks uhkelt. Kuid samamoodi nagu meeldisid talle nõiajoogid, ei meeldinud talle iidsed ruunid, astronoomia, võlukunsti ajalugu ning veel paljud ained, milles puudus loogikat.
|
|
|
Post by Jyrki Bradley Sulonen on Apr 10, 2010 14:10:12 GMT 3
Jyrki kuulas Samarat mõtlikult. "Su jutus on tegelikult iva sees ja nõiajoogid on ka minu arust vägagi vajalikud. Neid on nii palju erinevaid ja neil kõigil erinevatel on erinev mõju ja mõningaid neist on tõesti vaja osata," lausus noormees. Nõiajookide kõrvalt oli ta jaoks vägagi oluline ka nõiasõnu teada. Muidugi ei meeldinud ka talle võlukunsti ajalugu, ruunid ja astroloogia. Neid oleks ta arust võinud ka omal käel uurida kui neid tõesti vaja läheb.
|
|
|
Post by Ferdinand la Coiré on Apr 11, 2010 10:26:43 GMT 3
Ferdinand muigas vaikselt. "Ära muretse. Mulle kulubki ilmselt tark pinginaaber ära," sõnas noormees, kes ei olnud nõiajookides just mitte kõige visam. Õnneks ei olnud ta ainus.
|
|
|
Post by Lyra Azra Beckley on Apr 11, 2010 15:13:51 GMT 3
Lyra itsitas natukene käe varjus. "Tark?" ütles ta siis. "Ära aja naerma. Nõjajoogid on kohati liiga täppisteadus mu jaoks," tunnistas Lyra. Tõesti. Nõjajoogid olid täiesti omaette teema, millest ta alati aru ei saanud. Siiski tuli tal iga tund vähemalt Arvestatav jook välja.
|
|
|
Post by Simon Harbor on Apr 11, 2010 19:46:58 GMT 3
Käed sügavale taskutesse surutud, kõndis Simon koheselt vangikoobastesse, kus ta suuna Nõiajookide klassi viis. Jõudnud ukseni, hingas ta sügavalt sisse, manas näole mittemidagi ütleva ilme ning tervitas õrna peanoogutusega majakaaslasi. Seejärel võttis ta suvalisel kohal istet ning jäi ringi vaadates tunni algust ootama.
|
|
|
Post by Ferdinand la Coiré on Apr 11, 2010 19:50:26 GMT 3
Ferdinand vaatas suurte silmadega tüdrukule otsa. Ta oli tõesti uskunud, et Lyra ravenclawlasena oskab seda ainet ning et tal on kergem. Kuid tundub, et nii ei saa see olema. "Kahju," sõnas koolivanem pead vangutades. "Ma just lootsin, et sa hakkad mu elu veidi kergemaks muutma."
|
|
|
Post by Lyra Azra Beckley on Apr 12, 2010 0:19:44 GMT 3
"Usu mind," ütles Lyra Ferdinandile. "See, et ma Rave olen, ei tähenda, et ma nõjajooke oskan. Kõik muu jääb mulle hästi meelde ja värki, aga nõjajookides peab palju keskenduma. Ausalt öeldes on mul keskendumisega kohati probleeme." Võib-olla jääd nüüd vait? Ega sa mingi Oprah'ga ei jutusta! Gaad. Ise ka ennast kuulata jaksad vä? Lyra kirus end jälle. Taaskord rääkis ta liiiiga palju.
|
|
|
Post by Professor Snape on Apr 12, 2010 10:18:18 GMT 3
"Seega peate teie eriti palju keskenduma, preili Beckley," sõnas siidine hääl klassi ukse juurest. See oli professor Snape, kes oli oma toimingutelt tagasi jõudnud ning kahjuks või õnneks kuulnud, mida koolivanem hufflepufflasele ütleb.
Mees naeratas ning tõmbas ukse enda järel kõvasti kinni, nii et õlilampides olev leek kergelt võbeles. Mees tuhises läbi vahekäigu enda lauani ning libistas käed selle puidust pinnale, silmitsedes enda mustjate sitikataoliste silmadega klassis olevaid õpilasi. Teda ajas see vaatepilt iiveldama. Nii vähe potensiaali. Ainult slytherinlased teadsid, kui ilus on nõiajookide kunst. Kuid väga pidi pingutama, et hakkama saada. Nõiajoogid olid ühed keerulisemaid kuid vajalikumaid aineid.
"Teil hakkab ületunniti olema tunnikontrollid ning veerandi lõpu poole tuleb teil teha iseseisev kodune kordamine, sest pärast seda tuleb väga suur kontrolltöö, mis mahutab kõik õpitud endasse. Teie enda asi, kas õpite või logelete niisama, kuigi ma ei imestaks sugugi, kui te valiks teise variandi, puupeade kamp nagu te olete," rääkis ta ääretult tasaselt, kuid ta oli kindel, et suudab vaevata klassi end kuulama panna. Ta lihtsalt oskas seda. Oskas õpetada nii nagu pidi.
Slytherini majavanem muigas endamisi, kui ta igat õpilast eraldi piidles, justkui enda mõtteis arutledes, kes neist võiks põruda ning kes edasi pääseda. Üks oli kindel - preili Beckley oleks ilmselt põrujate juurde jäänud. "Täna me valmistame soojajooki," sõnas ta viimaks end sirgu ajades. Tõsi, see jook oli väga kasulik, arvestades seda, kui külm tegelikult vangikoobastes oli. "Koostisosad leiate kapist ning juhend selle tegemiseks on õpikus leheküljel viisteist. asuge tööle!" Ta jäi tuimal pilgul vaatama, kuidas õpilased tööga hakkama said.
Koostisosad:
Ükssarviku karv, 200 g. tammekoore pulbrit, Pool kühvlitäit tavalist maamulda, Kolm kuukivi.[/color]
|
|
|
Post by Frederick Thompson on Apr 12, 2010 12:51:14 GMT 3
Noormees avas oma silmad, kui Snape'i häält kuulis . Kohendas end kiirelt oma lauas, ning asus tahvlilt koostisosi lugema, et jook valmis teha .
|
|
|
Post by Lyra Azra Beckley on Apr 12, 2010 15:33:16 GMT 3
Foutu sa jälle mu kallal igised raiks! Ega sa ise parem ei ole, merde, sa ajad mind niiii kettasse! Lyra mõistus viskas umbes sajandat korda Snape'i astronoomia tornist alla. Viimase minuti jooksul. Aga tema näol püsis ikka seesama malbe naeratus, mida ta terve oma elu oli kasutanud, kui talle miski - või keegi - ei meeldinud. Tüdruku ilmest ei olnud mitte mingil juhul võinud mõrvarlikke plaane välja lugeda. See oleks talle endale halvasti mõjunud.
Kerge liigutusega võttis tüdruk kotist nõjajookide õpiku ja avas selle leheküljelt viisteist. Nojah. Shampooni retsepti sellest õpikust vist ei leia, eks? mõtles ta tugeva pilkega luges kolm korda koostisosad läbi, et saaks ühe korraga käidud koostisosade kapi juures. Ettevaatlikult tõi ta kõik koostisosad endale lauale ja mõõtis need isegi valmis, et hiljem oleks lihtsam ainult joogile keskenduda.
Katelt tulele pannes ja ükshaaval kõiki koostisosi lisades hoidis ta oma pea tühjana igasugustest mõtetest. Mitte ükski professor ei lennanud tornist alla, mitte ükski õpik ei pakkunud shampooni retsepti ja isegi tema varbad ei külmetanud - katel oli tulel ja Snape'le oli vaja näidata, et ta saab hakkama.
Esimeseks kontrollpunktiks oli tema joogil täpselt see värvus, mis olema pidi ja hetkeks lubas Lyra endale õela irve ja veel ühe Snape'i astronoomiatornist alla viskamist. Nii oli päris võimalik jooki teha, kui end vahepeal lõbustada.
|
|